Marcello_sRGB_03

Sportschool voor de geest

Een overwegingsgroep is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar mensen ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en elkaar helpen. Centraal in de groepen staan levensvaardigheden. We leren mensen om te léven in plaats van te óverleven. Zonder stigma en schaamte. Menselijk, dichtbij en positief. Maar ook: zelf-verantwoordelijk, eerlijk en open. We raken en zijn altijd echt. Zonder protocollen en labels. Mét humor en plezier.

 

We observeren en luisteren. Het is wat het is. Dat accepteren is het begin van alle verandering. En verandering heeft tijd en geduld nodig.

“voor een dubbeltje geboren, en toch een kwartje geworden”

De groepen zijn laagdrempelig. Daardoor hebben ze een preventieve werking. We gaan niet pas in gesprek als er overlast is. We zijn er nu al. Als je het gevoel hebt dat je anders bent dan anderen, nergens bij hoort of het gevoel hebt dat je meer drinkt dan goed voor je is. De deur staat altijd open en er is altijd een nieuwe kans. We bieden je een sociaal netwerk om in te oefenen.

Ga je naar de sportschool om fysiek fit te blijven? De overwegingsgroep is de sportschool voor je mentale onderhoud en een fitte geest.